9. juni 2007

# 9: Video, se dine favoritter på webben!

I løpet av det siste året har antallet nettsteder som tilbyr lagring av video nærmest eksplodert. Dette gjør oss i stand til enkelt å laste opp og dele video med hverandre på internett. YouTube er på topp i popularitet med en million visninger daglig. På YouTube kan du enkelt laste opp dine filmer. Det er også enkelt å lage en lenke på eget nettsted, slik at du kan vise filmen din direkte på dine sider. Denne funksjonen heter embed. Velger du å opprette en konto på YouTube kan du også bokmerke dine favoritter.
Oppdagelsestur:
Prøv å søke litt på YouTube og se hva nettstedet kan tilby. Du finner alt fra 1970s TV commercials til library dominos og bibliotek som viser hva de gjør på en vanlig dag ray of light. På YouTube vil du selvfølgelig også finne filmer som har liten verdi for andre, men det betyr ikke at du ikke kan finne mye nyttig og bra informasjon. Kongsberg kommunes kulturtjeneste har lagt ut flere filmer. Du kan jo prøve å finne dem :-D

Andre populære nettsteder:
Utforskingsoppgave:
  • Utforsk YouTube og finn en video som er verdt å legge inn som en post på bloggen din.
  • Lag en post på bloggen din som forklarer hvordan du gikk fram for å finne en video. Hva var det du likte og mislikte med nettstedet og hvorfor valgte du akkurat denne filmen? Er det noe ved dette nettstedet som kan være interessant å bruke på et biblioteks nettsider?
Dersom du har lyst, så kan du også forsøke å lage din egen tv-stasjon med hjelp av Vod:pod
  • Med Vod:pod kan du eller flere sammen lage en egen videokanal. Med Vod:pod kan du søke efter videoer i flere baser og samle dem i én kanal. Du kan dele dine videoer eller til og med se dem sammen med andre.

    Ressurser

Bibliotekeksempler:
Frivillig ekstraoppgave:
Prøv å plassere videoen på bloggen din ved å bruke kopier og lim inn for koden som heter "Embeddable Player.” Note: her må du bruke Bloggers Edit HTML tab når du limer inn koden.

Ingen kommentarer: