14. juni 2007

# 14: Personlige forsider eller startsider

Personlige forsider eller startsider
Ved å ta i bruk en personlig forside, kan du samle informasjon som er nyttig for deg på din egen startside. Du kan f. eks få en oversikt over dine nyeste eposter, nyheter fra aviser og blogger, feeder fra emnesøk i bibliotekkataloger, det lokale været og din personlige aktivitetskalender. Du kan i tillegg også tilpasse sidens utseende ved å velge ulike ”tema”. Det er særlig to startsider som er populære i Norge, iGoogle og Netvibes.

Netvibes er en annen populær startside. Den er organisert etter faner hvor hver fane organiserer ditt innhold. Netvibes har den samme funksjonaliteten som iGoogle. Egendefinerte faner, feeds og moduler kan deles med andre enten individuelt eller gjennom ”Netvibes Ecosystem”. Netvibes støtter også podcasts med en innebygd audio player.

Personifisering er et nøkkelord for denne typen av tjenester. Du starter opp med noen basistjenester som noen utvalgte norske aviser og legger til de tjenestene du måtte ønske deg.

Oppdagelsestur

Gå inn på http://www.google.com/ig og utforsk. Du kan velge enten å logge deg inn med din Google konto eller la være når du lager din personifiserte side. For å legge til elementer klikker du på ”Legg til ting” øverst til høyre. De ulike modulene er plassert i kategorier.

Legg til ting siden i iGoogle

Du kan endre på settingene på en modul ved å klikke på pilen som peker nedover. Du kan også flytte på en modul ved å klikke på den blå linja og dra elementet til ønsker sted på siden. Du kan lage opp til 6 faner hvor ulikt innhold kan plasseres. Denne muligheten finner du øverst til venstre. Du må tillate JavaScript for å kunne se og editere din iGoogle side.

Utforskingsoppgave

  • Klikk deg inn på iGoogle og ”legg til ting” og finn minst tre elementer du vil legge til din personlige side. Når du har funnet et element du ønsker, trykker du på ”legg til knappen” under forhåndsvisningen av elementet. Da vil elementet plassere seg på siden din der hvor det er en ledig plass
  • Legg til et Facebook element som lar deg se Facebook-veggen din
  • Flytt rundt på elementene slik at de kommer i den rekkefølgen som du ønsker på siden din.


    Frivillig ekstraoppgave
  • Tema for iGoogle

  • Velg et eget tema for din iGoogleside. Se igjennom listen og velg et som du liker. Du vil kunne se at ditt valgte tema endrer seg gjennom døgnet.

  • Legg til kalenderen dersom du ikke allerede har valgt denne, og legg inn et par arrangementer.


Ingen kommentarer: