28. juni 2007

# 0 Velkommen til 23 ting om 2.0

Bloggen "23 ting om 2.0" oppdateres ikke lenger på regelmessig basis. Informasjonen og lenkene vil gradvis bli utdatert selv om mange av tjenestene fremdeles er svært sentrale. Hilsen Jannicke Røgler, Buskerud fylkesbibliotek, mars 2011


Denne bloggen ble til i samarbeid mellom en gjeng bibliotekarer som mente det var på tide at det kom en norsk variant av opplæringsprogrammet 23 ting.


Målet med 23 ting er at man skal:
  • Utforske og lære om de nye 2.0 teknologiene.
  • Bli i stand til å bruke disse teknologiene i sitt arbeid.
  • Prøve en ny måte å lære på.
Bloggen bygger på den originale Learning 2.0, et konsept utviklet av Helene Blowers fra the Public Library of Charlotte & Mecklenburg County som igjen bygger på 43 Things I (or You) might want to do this year (Stephen Abrams artikkel i Information Outlook - Feb 2006). Vi har også støttet oss på den danske utgaven 23 ting. Den norske utgaven har blitt endret litt for å passe bedre til norske forhold.

Hvis andre er interessert i å kopiere eller følge programmet, er dere hjertelig velkomne til det. Husk bare at kopiering skal skje under Creative Commons. Hvis man vil følge opplegget, og ønsker å bli registrert i listen over deltakere, er det bare å sende oss en epost på 23tingom2null @ gmail.com.

Andre spørsmål om programmet, hvordan kopiere det eller kommentarer til bloggen kan også sendes til 23tingom2null @ gmail.com, så vil vi svare etter beste evne.

Det finnes mange utgaver av dette programmet, på flere språk. Er du interessert i listen over bibliotek og andre organisasjoner som følger 23 ting-programmet, se listen over Learning 2.0 libraries hos Del.icio.us eller Learning 2.0 throughout the World et Google map laget av Minerva Shelved.

Fylkesbibliotekene i Buskerud, Vestfold og Østfold har gått sammen om å utarbeide et felles opplegg for opplæringen. Dette vil bli tilbudt bibliotekene i de respektive fylkene til høsten, og lagt ut på bloggen.

Lykke til!

mvh,
Jonas Svartberg Arntzen, Jannicke Røgler,
Nora Haneborg Finne og Birgit Hvoslef Dahl.

1 kommentar:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.